1989-2013!

1989-2013!

01 - 08 - 2013

Hapje-Tapje viert zijn zilveren jubileum!

Vijfentwintig jaar Hapje-Tapje! Of we dit vieren? Je mag gerust zijn!

Ons culinair feest  is ontstaan in 1989 als een gemeenschappelijk initiatief van de horecawijken. De eerste editie was meteen een schot in de roos. Het bleek een eenvoudige maar ijzersterke formule.

Ondertussen zijn de ingrediënten van dit succesvolle evenement genoegzaam bekend.  Ons historisch centrum met zijn oogstrelende architectuur is  bij uitstek de plaats   om   andere zintuigen   te prikkelen.

De gezellige Muntstraat samen met het Hogeschoolplein laten je smikkelend slenteren. De Langste Toog slaagt er telkens in om het aantal speciale bieren op te drijven.

De Grote Markt zet  de jonge traditie van showcooking voort.

Omdat Hapje-Tapje een echt Leuvens feest is, wat we tijdens deze speciale verjaardag  extra in de verf willen zetten,  wordt Vlaanderens populairste kok en Leuvenaar Jeroen Meus onze centrale gast.

Met de komst van Radio Modern  op de  Grote en Oude Markt  willen wij, tijdens deze feesteditie, bijzondere aandacht besteden aan de ondersteunende animatie.

De barmannenrace, een ander horecamonument, mag dit jaar zelfs dertig kaarsjes uitblazen. We verwachten heel wat café- en restaurantvolk om deze race te lopen. Men zegge het voort!

Bij dit zilveren jubileum willen wij vooral dankbaar zijn.             

Wij hebben  steeds  de steun  gevoeld  van vele sympathisanten, enthousiaste medewerkers,  sponsors en een stadsbestuur dat ons voornamelijk logistiek helpt. De  pers heeft er nooit aan getwijfeld om wervende artikels te schrijven.

Veertigduizend bezoekers op één dag (van 12 tot 24 uur) moet je natuurlijk  verdienen. Onze trouwe bezoekers weten telkens anderen  te overtuigen om culinair te komen  flaneren in ons   uitnodigend stadshart.

In diverse steden tracht men ons te imiteren, gelukkig blijft de Leuvense aanpak uniek.

Hapje-Tapje is zo bijzonder omdat het plaatsvindt in zijn natuurlijke biotoop, tussen de vele horecazaken  van deze mooie en gezellige stad.

De echte vedetten van het evenement zijn  de vele standhouders, die fungeren als   uithangbord voor de Leuvense  jovialiteit.

Wat dit evenement zo hartverwarmend maakt is de samenwerking tussen de horecamensen, de collegialiteit en de gezamenlijke wil   om deze stad te promoten als de UIT-stad!

Wij maken er een uitbundig feest van!

Luc Ponsaerts, Rikky Evers
namens de gehele werkgroep  met Evert Thys, Kwinten De Paepe, Dirk  Pinte & Kris Peeters