HAPJE-TAPJE: EEN NIEUW ELAN!

HAPJE-TAPJE: EEN NIEUW ELAN!

29 - 07 - 2011

Hapje-Tapje is onstaan in 1988 als een gemeenschappelijk initiatief van de horecawijken in het centrum. Eerder bestond er op de Oude Markt reeds een succesvolle Biermarkt. Samen met collega Rikky Evers uit de Munstraat  gingen wij voor een breder concept dat reeds bij de eerste editie een schot in de roos bleek. In 2013 vieren wij onze vijfentwintigste verjaardag.De bijgevoegde tekst is van 2011.

Een nieuw elan.

Voor velen is Hapje-Tapje het  zomerevenement bij uitstek. Midden de vakantie blijft dit   treffen  wervend charmeren. Ontstaan tussen pot en pint aan een van onze  inspirerende togen, was de eerste editie, drieëntwintig jaar geleden, dadelijk een voltreffer. Onze bezoekers blijven ons trouw en weten anderen te overtuigen om culinair te  flaneren in ons prachtig en joviaal stadshart.

De combinatie van smikkelend slenteren met een uitnodigende gezelligheid en diverse vormen van animatie blijft scoren. In diverse steden werden we geïmiteerd, gelukkig blijft de Leuvense formule uniek.

Maar we mogen niet op onze lauweren rusten. Telkens iets nieuws verzinnen zonder de traditie te verbreken is evenwel niet evident.

Met enige trots zijn wij ervan overtuigd dat Hapje-Tapje zijn tweede adem en een nieuw elan heeft gevonden.

De werkgroep die het evenement organiseert werd uitgebreid en verjongd. Het aantal deelnemers groeit nog steeds. De sponsors komen zelf aankloppen. Nieuwe initiatieven zijn gerijpt...

Op de Grote Markt  wordt, onder leiding van onze Leuvense culinaire belofte Kwinten  De Paepe, voor het eerst uitgepakt met een wervelende en competitieve  showcooking.

Evert Thys en de Leuvense Biertherapeuten hebben een rist innovaties in petto zodanig dat de Langste Toog zal glimmen als nooit tevoren.

De  Muntstraat en  het Hogeschoolplein bleken te klein om alle standen te huisvesten,  de Standonckstraat moest eraan geloven...

Onze organisatie kan dit alleen waar maken door de inzet van velen. Wij willen dit jaar vooral Dirk Pinte  en zijn ploeg bedanken, zij staan reeds jaren in voor  de technische en logistieke ondersteuning van het evenement.

Zonder het coördinerend werk van  Ingrid Nackaerts en Kris Peeters, beiden  van de  VZW Leuvenement, zouden wij jullie dit alles niet kunnen aanbieden.

Laat jullie maar eens goed gaan in  smakelijk Leuven. Tot zondag 31 juli!

Luc Ponsaerts

http://www.hapje-tapje.be